Vodič za kupovinu televizora

Odabir vašeg savršenog televizora

Razumijemo da odabir savršenog seta može biti složen. Dopustite nam da vratimo uživanje u TV-u vašem domu kako biste se opet mogli zaljubiti u gledanje televizije.

Odabir zaslona prave veličine

Kada je u pitanju odabir pravog televizora, veličina je bitna. Upotrijebite naš korisni kalkulator ispod da biste pronašli koji se najbolje uklapa u vašu sobu. Veći ekran će vam pružiti duboko uronjen doživljaj, a sa našim elegantnim dizajnima nema potrebe za kompromisom vašeg prostora.

Udaljenost gledanja

HD

4K

1-2 m

24-32''

43-50''

2-3 m

24-32''

43-50''

3-4 m

24-32''

43-50''

Više od 4m

24-32''

43-50''

Kalkulator veličine ekrana

Rezolucija ekrana

Udaljenost gledanja

Naša preporuka

Razumijevanje rezolucija i tehnologije ekrana

OLED

HD televizori su LED ekrani s pozadinskim osvjetljenjem, a OLED sadrži samosvjetljujuće piksele koji se pojedinačno uključuju i isključuju. To znači da dobijate dublje nivoe crne boje i puniji ugao gledanja, što daje vrlo realnu sliku.

Ultra HD

Ultra HD se češće spominje kao 4K i daje vam 4x veću rezoluciju od Full HD. Svi naši 4K televizori su certificirani Ultra HD Premium, što znači da je svaki piksel potpuno obojen za zaista realističnu sliku kao u stvarnom životu.

Full HD

Full HD daje do 1080p što povećava broj piksela po inču u usporedbi sa HD Ready za poboljšanu jasnoću slike i vrhunski kvalitet prenosa strujanjem.

HD Ready

HD Ready vam daje 720p. Ovaj broj vam pomaže da razumijete sa koliko je piksela vaš ekran osposobljen. Većina televizora je sada HD Ready, što vam pruža dobar doživljaj gledanja - idealno za manje sobe kao što su spavaće sobe i kuhinje.

Razumijevanje poboljšanja slike

Visoki dinamički raspon

Naš visoki dinamički raspon poboljšava kontrast boja, čineći crne tamnije, a bijele svjetlije.

TRU Micro Dimming (funkcija koja poboljšava kvalitet slike kroz kontrast, boje i detalje i moćan softver koji pretvara dolazni signal i prilagođava svjetliji i tamniji dio slike onako kako su namijenjeni).

TRU Micro Dimming poboljšava kontrast, fokusirajući se na sve različite oblasti slike ...

Široki spektar boja

Više boja za realističnu sliku kao u stvarnom životu, tako da sve što gledate, pobrinemo se da izgleda najbolje.

*For demonstration purposes only.

Dolby Vision HDR (visoki dinamički raspon)

Standard TV

*For demonstration purposes only.

Dolby Vision HDR (visoki dinamički raspon)

Standard TV

*For demonstration purposes only.

Dolby Vision HDR (visoki dinamički raspon)

Standard TV

Razumijevanje Smart televizora

Pametni televizor je prešao dug put od toga da bi bio samo o aplikacijama koje vam omogućuju da gledate najnovije filmove i TV emisije, a sada možete upravljati televizorom samo svojim glasom - sve od povećanja ili smanjivanja jačine zvuka do promjene kanala i pronalaženja sadržaja. Osim toga, možete istražiti više s našim Android i Toshiba Connect asortimanima, bilo da želite provjeriti vrijeme, pretraživati recepte ili reproducirati omiljenu muziku. Jednostavno izaberite između Alexa ili Google pomoćnika.

IZBOR OPERATIVNOG SISTEMA

Razumijevanje zvuka i kompaktnih audio sistema

Svi naši 4K televizori dolaze sa zvučnicima koje je dizajnirala kompanija Onkyo i Dolby Audio obradom zvuka za bogat, jasan i moćan zvuk. Ali, ako želite malo više, imamo niz kompaktnih audio sistema da savršeno upotpune vaš TV.

Izjava o odricanju odgovornosti partnera: Google, Google Play, YouTube, Android TV i drugi žigovi zaštitni su znaci kompanije Google LLC. Google Asistent nije dostupan na određenim jezicima i zemljama.

To The Top