Vodič za kupnju televizora

Odabir savršenog televizora

Razumijemo da odabir savršenog seta može biti složen. Dopustite nam da vam vratimo uživanje u televizoru u vaš dom kako biste se ponovno mogli zaljubiti u gledanje televizije.

Odabir zaslona prave veličine

Kada se radi o odabiru pravog televizora, veličina ipak je bitna. Upotrijebite naš koristan kalkulator ispod kako biste pronašli najbolje rješenje za svoju sobu. Veći ekran pružit će vam najbolji doživljaj uranjanja, dok uz gladak dizajn nema potrebe za kompromisom u vezi s prostorom.

Udaljenost gledanja

HD

4K

1-2 m

24-32''

43-50''

2-3 m

24-32''

43-50''

3-4 m

24-32''

43-50''

Više od 4m

24-32''

43-50''

Kalkulator za veličinu ekrana

Rezolucija ekrana

Udaljenost gledanja

Naša preporuka

Objašnjenje rezolucija i tehnologije ekrana

OLED

HD televizori su LED ekrani s pozadinskim osvjetljenjem, OLED ima samoosvijetljene piksele koji se uključuju i isključuju pojedinačno. To znači da dobivate dublje razine crne i puniji kut gledanja, što vam daje vrlo realističnu sliku.

Ultra HD

Ultra HD češće se naziva 4K i daje vam 4 puta veću rezoluciju od punog HD-a. Svi naši 4K televizori imaju certifikat za Ultra HD Premium, što znači da je svaki piksel potpuno obojen za doista vjernu sliku.

Full HD

Puni HD daje do 1080p, čime se povećava broj piksela po inču u usporedbi s HD-om Ready i dobiva bolja jasnoća slike i vrhunska kvaliteta streamanja.

HD Ready

HD Ready omogućuje 720p. Taj broj pomaže vam shvatiti koliko piksela ima vaš ekran. Većina televizora sada je HD Ready, a to vam daje dobar doživljaj gledanja – idealno za manje sobe poput spavaćih soba i kuhinja.

Objašnjenje poboljšanja slike

Veliki dinamički raspon

Naš veliki dinamički raspon poboljšava kontrast boje te crnu boju čini tamnijom, a bijelu svjetlijom.

TRU Mikro zatamnjivanje

Uz TRU mikro zatamnjivanje poboljšava se kontrast i fokus se prebacuje na sve različite regije slike.

Širok raspon boja

Više boja za vjerniju sliku kako biste bili sigurni da pri svakom gledanju gledate najbolju verziju.

*For demonstration purposes only.

Dolby Vision HDR

Standard TV

*For demonstration purposes only.

Dolby Vision HDR

Standard TV

*For demonstration purposes only.

Dolby Vision HDR

Standard TV

Objašnjenje pametnog televizora

Pametni televizor doista je napredovao od toga da uključuje samo aplikacije koje vam omogućuju gledanje najnovijih filmova i TV emisija. Sada svojim televizorom možete upravljati samo putem svog glasa – sve od pojačavanja ili stišavanja zvuka do promjene kanala i pretraživanja sadržaja. Osim toga, uz naš asortiman za Android i Toshibu Connect sada možete istražiti još više – provjeriti vremensku prognozu, pretraživati recepte ili reproducirati svoju omiljenu glazbu. Samo odaberite između Alexe i Googleovog pomoćnika.

IZBOR OPERATIVNOG SUSTAVA

Objašnjenje zvuka i zvučnika

Svi naši 4K televizori dolaze sa zvučnicima koje je dizajnirao Onkyo, kao i obradu audiozapisa Dolby za postizanje bogatog, jasnog i snažnog zvuka. No ako želite ipak malo više, imamo asortiman kompaktnih kompleta zvučnika koji savršeno odgovaraju vašem televizoru.

Izjava o odricanju odgovornosti partnera: Google, Google Play, YouTube, Android TV i drugi žigovi zaštitni su znakovi tvrtke Google LLC. Google asistent nije dostupan na određenim jezicima i zemljama.

To The Top